Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

Sabtu, 9 Januari 2010

MENGAPA SUSU KAMBING MENJADI PILIHAN?

* Tidak mengandungi Protein Kompleks (Alpha-casein & Beta-casein Protein) = penyebab utama alahan.

* Kandungan gizi dalam susu kambing lebih tinggi :-

* Protein 2.1 kali ganda
* Kalsium 2.2 kali ganda
* Zat Besi 2.0 kali ganda
* Potasium 2.1 kali ganda
* Vitamin A 3.8 kali ganda
* Garam Galian 2.0 kali ganda
* Selenium paling tinggi berbanding semua jenis susu

* Kandungan Asid Lemak Rantaian Pendek dalam susu kambing lebih tinggi

* Molekul Lemak dalam susu kambing lebih halus & mudah dihadam

* Proses pencernaan untuk susu kambing hanya memerlukan 20 minit sahaja berbanding susu lembu yang memerlukan 2 jam.

* Sama seperti susu ibu pH susu kambing beralkali
Kandungan gizi dalam susu kambing lebih tinggi berbanding dalam susu lembu

0 ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts with Thumbnails

Makluman Tambahan

Kepada anda yang berada di kawasan Alor Setar atau yang berdekatan dengannya yang berminat untuk mendengar taklimat percuma berkaitan produk susu kambing HiGoat ini bolehlah datang ke pusat taklimat kami di jalan langgar pada setiap selasa malam jam 8.30 malam.



Untuk maklumat lanjut sila hubungi talian : 0195025039 / 0134568082